אתרי אינטרנט מומלצים


  • הנחתום - אתר חובה לכל חובב אפיה עברי. מכיל מתכונים והוראות ברורות נהירות לכל.
     
  • The Fresh Loaf - אתר מקיף (באנגלית) המושך אחריו אופים מכל העולם. ממדריכי אפיה, דרך מתכונים ואסור להחמיץ את הפורומים שוקקי החיים. איפה עוד אפשר למצוא שאלות כמו "בכפר שלי אין קמח לבן אלא רק קמח מלא גס, איך כדאי להכין איתו בגט?"
     
  • פורום אפייה בשמרים - חברת שמרית - אומרים שצרת רבים היא חצי נחמה - כאן המקום לקבל עצות ממומחי האפייה של חברת שמרית. מנהל הפורום הוא השף-קונדיטור סטפן לייק. אם אתם רוצים לקבל תשובה ממקצוענים באפייה זו בהחלט נקודה טובה להתחיל בה.
     
  • King Arthur Flour - חברת קמח אמריקאית שבאתר שלה ישנו מספר קורסי וידאו, פורומים, טיפים לאופה המתחיל, מתכונים ובלוג. מומלץ לעיין בסדרת סרטוני וידאו המתארים בצורה מקצועית ונהירה אפיית לחם מא' עד ת'.
     
  • גיק במטבח - כחלק מבלוג עשיר בענייני אוכל, הגיק מניח סקירה עשירה ומרתקת על לחם. הסבר אסטרגי שמגיע לרמה הטקטית  ומסיים במדריך מעשי. חובה לכל בשלן, ובכלל זה אופה, מתחיל.
      
  •  הלחם של גיורא - בלוג לחם צנוע המכיל מתכונים עם הוראות מצולמות של כל שלבי ההכנה. מצויין לאופה המתחיל כי לפעמים תמונה שווה אלף מילים של מתכונים.
     
  • שאלות ותשובות בנושא אפיה של חברת שטיבל - באתר הזה תמצאו גישה הישירה לאנשים שמבינים בקמח. שטיבל משווקת סדרה של קמחים שונים (לחם, עוגות, לחלה) ונותנת שירותי תמיכה בנושא אפייה לציבור הרחב. מתכונים, עצות ופורום שאלות ותשובות.
     
  • בצק אלים - אין בו הרבה איזכורים ללחם אבל הוא פשוט הדבר הכי מופלא בעולם האוכל האינטרנטי. יש ל"מלא לחם" לאן לשאוף.
     
  • האתר של גלעד אילון לבישול טבעוני - מכיל עשרות מתכונים ללחם ולשאר נפלאות המטבח הטבעוני. בלי הרבה קישוטים מיותרים - רק פנינים למטבח.
     
  • האתר A bread a day - בלוג חביב שמתאר את הנסיון של אליזבט להכין לחם אחד ביום. אליזבט, אופה בעלת תעודות, מספרת על הנסיונות שלה בפוסטים חביבים עם מתכונים ברורים וקלילים: בלי ציוד מיוחד, מתוך כוונה שכל אחד יוכל להתנסות באפיית לחם בייתית. לחם אחד כל יום? לא.. היא לא אכלה את כל הלחם אלא תרמה את רובו לבית תמחוי (ראו בדף שאלות נפוצות).
     
  • הבלוג The Barmy Baker עוסק באפיה באופן כללי ובלחם בפרט. בזכות ההסברים המלווים בצילומים מפורטים - כל שלב במתכון מלווה בתמונה מדגימה. מצויין לכל מי שרוצה לראות איך צריך להראות שאור בכל שלב ושלב, או לדוגמא מה המרקם של הבצק במתכון של לחם רוזמרין.
     
  • אופים עם יעל - אפיית שמרים מא' עד ת' בדף אחד. מהיר ולעניין כולל עצות מאנשי מקצוע.
     
  • עוד אתרים מעניינים יש בדף "לחם ותרבות"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה