סדנאות וקורסים

אם שמעתם על עוד סדנאות או שהתנסתם בחלקם נשמח אם תרשמו תגובה עם ההתרשמות שלכם ותחלקו עם כולנו את החוויה...
  • מאפיית "לחמים" - המוסד התל אביבי, לא רק פתוח 24 שעות ביממה אלא גם מתקיימים בו קורסים באפיית לחם. הארטיזן אורי שפט מלמד במשך 3 וחצי שעות איך מכינים לחם ממגוון סוגים. מחיר-320 ש"ח לאדם.

     
  • יפתח לחם - אמנם ליפתח אין אתר משלו אך יש לו דף פייסבוק שמופיע עם הכותרת המחייבת "יפתח לחם | קייטרינג צמחוני / טבעוני | ארוחות שף | סדנאות אפייה ובישול". יפתח התארח במשק ברזילי כשף אורח ועוסק באפיית לחמים מקמחים מלאים, לחמי שאור, אפייה ללא גלוטן עוד. הוא גם עורך סדנאות שאור וסדנאות המתמחות באפיה ללא גלוטן (גם עם שאור) ברחבי הארץ. עוד על יפתח בכתבה ובאתר eatwell. בעמוד הפייסבוק לא צויינו מחירים. עדכון אחרון: 20/1/14.
     
  • בית הספר לבישול גלילי - של ארז קומרובסקי, השף שהקים את רשת "לחם ארז", מציע בין היתר גם סדנאות לבישור לחמי שאור וירקות. הסדנא מתקיימת בישוב מתת ונמשכת כ-4 שעות. לפי האתר הם מפנקים את האורחים ביינות של יקבי רמת הגולן, ובסיום הסדנא האופים המאושרים יכולים לנוח בבוסטן תוך כדי לגימת קפה, תה וקינוחים. המחיר: 490 ש"ח לאדם.



  • "האופה" - עידו לוי מציע סדנאות לאפיית לחם שאור בביתו שבכרם מהר"ל. כמו שהוא מעיד על עצמו: "אני פותח כל יום באימון יוגה ולאחר מכן בהכנת הבצק ללחם. לעיתים אני מחליף בסדר ומתחיל בלישה ורק אחר כך עושה יוגה.בכל מקרה אני בתהליך יומיומי בחיפוש אחר הלחם המושלם, התנוחה המושלמת, והתודעה הרחבה שמאפשרת." המחיר לא מצויין באתר.
  • בריאנה - רינה שביט "אופה מלידה" מציעה בכפר סבא סדנאות בכל תחומי האפיה ובכלל זה גם לחם. דגש חשוב בכל השיעורים, כמו שאפשר ללמוד מהשם של האתר הוא על מתכונים טעימים ובריאים. מדובר על סדנאות אינטימיות (עד 6 אנשים) של כ-4 שעות, כאשר ישנה אפשרות להתאים מראש את לוחות הזמנים והתכנים לפי דרישה. המחיר נע בסביבות 240 ש"ח לאדם (תלוי בסוג הסדנא).

     
  • מיכל אופה לחם - מיכל מציעה סדנא לאפיית לחמי שאור במרכז ובצפון הארץ. האתר גדוש בהמלצות של משתתפים והתכנים של הסדנא כוללים: סוגי קמחים, טיפוח שאור, לישה ואפייה. מחירה של הסדנא: 200 ש"ח לכל משתתף. כמו כן חשוב לציין שישנה אחריות מלאה שתצאו מרוצים מהסדנא, ולא כספכם יוחזר לכם מבלי לשאול שאלות (אנחנו מאוד מפרגנים לעסקים שנוקטים בגישה חיובית שכזו, יישר כח!)
  • השיר הפשוט של הלחם - אורי מאיר-צ'יזיק מנוה-איתן הוא איש אשכולות של ממש: מומחה לתזונה, בעל דוקטורט בנושא תזונה באימפריה המוסלמית במאות ה-9 עד ה-19, סופר, יועץ לתזונה, חוקר, טבח ובכלל זה גם אופה. הסדנא "השיר הפשוט של הלחם" היא רק אחת מספר סדנאות בנושאים מרתקים שמתקיימות במקומות שונים בארץ. במשך 4 מפגשים של 3 שעות תוכלו ללמוד מ-א' עד ת' בנושא לחם בייתי. המחיר: 1,150 ש"ח לאדם.

     
  • "חוויה עם טעם" - מציעים סדנאות אפיית לחם למתחילים ושיעורים פרטיים. אורכה של סדנא 3 וחצי שעות ובה מלמדים להכין פוקאצ'ות, לחם לבן וחלות. בדף הפייסבוק היו גם סדנאות אפיית לחם שאור. המיקום של רוב הסדנאות הוא ברחובות והמחיר לא מצויין באתר.


חשוב לציין: "מלא לחם" לא קשור בשום קשר עיסקי או אחר עם אף אחת מהמוזכרים בדף זה. לא קיבלנו ולעולם לא נקבל בקשות, הטבות או תמורה בעבור האזכור באתר. המחירים המצויינים בדף זה נלקחו מהאתרים בזמן ביצוע המחקר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה