יום רביעי, 9 באוקטובר 2013

לחם לבן אוורירי - White Trash לא חייבת להיות מלה גסה

לפעמים צריך לקבל את המציאות כמו שהיא... למרות שראיתי את ההרצאה המאלפת של "השף העירום" ג'ימי אוליבר, אני חייב להודות - לחם לבן פשוט ואוורירי יכול להיות מעדן. המתכון הנוכחי הופיע באתר eHow food תחת הכותרת "איך להכין לחם רך ואוורירי?". המציגה, בהתאם למסורת האמריקאית, איננה אוורירית כל כך ומסבירה בזרירות ובקלילות אפיית לחם למתחילים. שווה לראות את הסרטון כדי לקבל רושם איך הדברים צריכים להראות ולהרגיש.

מתקבלות 2 כיכרות English Cake.

שלב 1: בסיר
  • מערבבים שתים ורבע כוסות מים
  • שלושת רבעים של כוס חלב 3%

על אש קטנה-בינונית, מחממים את הסיר עד שבדפנותיו מופיעות בועות קטנות. הכוונה היא לא להרתיח את הנוזלים אלא רק לתת להם חימום (Scaled). את התערובת הזו יש לקרר עד שהיא פושרת.

בזמן שהסיר מתחמם,

שלב 2: בכוס 

  • 2 כפות/שקיות קטנות של שמרים
  • רבע כוס מים חמימים-פושרים
  • כפית סוכר



שלב 3: בקערה גדולה מערבבים
  • הנוזלים כשהם פושרים
  • תערובת השמרים (שבנתיים התעוררו להם, ותוססים בכוס)
  • שש כפות שמן או מרגרינה או חמאה
  • שש כפות סוכר


שלב 4: הקמח ולישה
המתכון המקורי משתמש בקמח שהוא חצי קמח ללחם וחצי קמח לבן רגיל. אני ניסיתי פעם עם קמח רגיל ופעם עם קמח ללחם (המכיל יותר גלוטן) והתוצאות היו מרשימות ביותר. אחוז הגלוטן הגבוה בקמח ללחם נותן לבצק יציבות ומאפשר לו מצד אחד לתפוח ומצד שני לא לאבד את הצורה שלו.
  • ערבבו עם הנוזלים 3-4 כוסות קמח. הבצק צריך להיות "גמיש אך לא דביק"
  • לושו את בצק בתקיפות אך בעדינות - קפלו את הבצק על עצמו אבל נסו להקפיד שהקיפולים לא יגרמו לקרעים בגוש הבצק.


שלב 4: תפיחה ראשונה
שימו את הבצק בקערה משומנת, כשהוא מכוסה לתפיחה עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה וחצי) בטמפרטורת החדר.



שלב 5: לישה שניה - יצירת כיכר.
  • הוציאו את הבצק מהקערה בעדינות, השתמשו באגרופים על מנת ללחוץ בעדינות על הבצק ולהוציא ממנו את האויר. שוב - חשוב מאוד שלא לקרוע את הבצק בזמן הלחיצות.
  • חצו את הבצק ל-2 חלקים.
  • גלגלו כל חצי לצורת נקניק והניחו בתבנית משומנת.

שלב 6: תפיחה שניה
להניח את התבניות במקום הנעים ממקודם לתפיחה עד שיכפיל את נפחו (בערך 40 דקות).



שלב 7: אפייה
  • חממו את התנור ל-180 מעלות.
  • בעזרת קיסם עשו שורת חורים בחלק העליון של הכיכר התפוחה. כל חור בעומק של 2-3 מ"מ ובמרחק של 3 ס"מ אחד מהשני.
  • הכניסו למרכז התנור למשך כ-30 דקות או עד שהלחם נראה מעט שחום מלמעלה והקשה עליו משמיעה קול חלול.
  • למי שרוצה, אפשר להבריש את הלחם כל עוד הוא חם בחמאה מומסת למראה מבריק.
  • רצוי לאפשר ללחם להתקרר על רשת (מחוץ לתבנית) טרם שתנעצו בו שיניים.

שימו לב שבאתר של eHOW אפשר לראות גם תמליל הטקסט אבל אין מקום להערות הגולשים כמו שיש בדף של אותו סרטון ב-youtube. להלן הסרטון המקורי:

How to Make Soft Airy Bread -- powered by ehow


לסיכום:
התקבל לחם אוורירי, מתוק וטעים.
שווה לנסות פעם אחת ואז לחזור למתכונים עם יותר נשמה.

אוורירי למדי - מהדורה מקמח רגיל
שווה לנסות פעם אחת - ואז לחזור ללחם עם נשמה




















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה